Жіноча помста: подавати гарячою

Жіноча помста: подавати гарячою

Помста ще нікому не допомогла змінити ситуацію на свою користь, та від того вона ж не стала менш солодкою. Але солодке – це, мабуть, головний ворог усіх жінок, нагадує Олена Концевич.

Ви планували провести всі вихідні за містом на холостяцькій вечірці колишньої однокласниці і, звісно ж, попередили про це Васю, з яким вже рік живете у спільній найманій квартирі. Вася турботливо допоміг вам скласти сумку на два дні, просив багато не пити і навіть жартома образився на перспективу присутності на вашому дівич-вечорі стриптизерів. Ви поцілували коханого мужчину в щоку і відчалили на лоно природи. А тоді вам несподівано подзвонила мама – стало погано з серцем, і довелося позапланово лягти в стаціонар. І от ви, перепросивши подруг, стрімголов мчите назад у кам'яні джунглі, так і не побачивши стриптизерів, влітаєте в квартиру, щоб кинути сумку… і розумієте, що одне з двох: що це або не ваша квартира, або це не ваш коханий мужчина, і хтось із вас обов'язково помиляється. Тому що у вашій квартирі зроду-віку не вмикали "Модерн Токінг", а коли ти їхала, в передпокої не стояли чиїсь рожеві босоніжки на шпильці. А твій мужчина, коли ти їхала, абсолютно точно не натягав перелякано ковдру до підборіддя, однією рукою ховаючи під ліжко пляшку від шампанського. Плюс, коли ти їхала, він не був голий, і… він був один! А зараз поряд нього лежить жіноче тіло, так само невинно прикриваючись простирадлом, і ви розумієте, що не помилились адресою, бо поряд вашого Васі лежить ваша найкраща подруга Маруся!..

Багато з нас пережили в житті мить образи. До того ж, коли не просто сказали, що ви – некваліфікована невдаха, і не бачити вам підвищення, і не назвали опудалом через невдалий новий перманент. Йдеться про образи справжні, глибокі, котрих ані вибачити, ані пробачити, ані забути, ні тим паче зрозуміти вам не вдається. У вашій голові стається ядерний вибух, і от уже під ваш переможний крик Маруся летить по сходах вниз, притискаючи до голих грудей свій одяг і рожеві туфлі, а Вася, намагаючись прикритись від ударів пляшкою від шампанського, бурмоче: "Кохана, я все поясню". Після довгого і непростого з'ясування стосунків Вася покидає ваше спільне (донедавна) гніздечко з наспіх зібраним чемоданом, а ви, проплакавши до ранку, розумієте, що мало таки перепало Васі, і мало волосся ви встигли насмикати з Марусиної голови. І тут приходить мрія про ПОМСТУ. Страшну, підлу помсту, таку, якої світ не бачив і, довідавшись про яку, всі злочинні генії світу плакали б від захвату.

Кажуть, що помста – страва, котру подають холодною. Воно, можливо, так і є – в кіно, чи у світі крупного бізнесу, коли герой роками кує облудний план, а тоді одним махом відбирає у запеклого ворога його фірму, машину, дружину і залишає лише красномовну записку, після чого той, хто колись мав нещастя перейти йому дорогу, неодмінно стріляється чи викидається з вікна, визнаючи могутність підступного генію опонента. В реальному житті все простіше і прозаїчніше. Хоча б тому, що чоловіки рідко коли вдаються до помсти – із зрадливою дружиною вони розлучаються, тиждень заливають горе спиртним, а тоді починають жити з початку, а зрадливому другові максимум б'ють пику, після чого або миряться за чаркою, або перестають спілкуватися. Чоловік навряд чи телефонуватиме начальнику людини, котра його образила, і розповідатиме пікантні історії, щоб її звільнили. Навряд чи крадькома прийде в офіс у день важливої доповіді і підмішає в її склянку з соком проносне. Навряд чи вб'є три години часу, обдзвонюючи всіх без винятку спільних знайомих, щоб розповісти, що "ця шльондра переспала з якимсь бомжем з вулиці, а ви її запрошували у свій дім!". І тим більше не буде йти до ворожки, аби "відвернула" від розлучника і начарувала йому прищі на обличчі. Жінки мало того що не гребують наведеними способами, але й вдаються до просто феєричних засобів помсти.

Пригадуєте класику французької комедії "Укол парасолькою" і ревниву подружку головного героя, котра зварила бульйон з його платівок і пропалила праскою всі його сорочки? Матеріальна помста – одна з найпоширеніших. Не в змозі вигадати нічого кращого, ошукані дами намагаються вдарити по найціннішому – по колекції дорогих монет, дорогих компакт-дисків і, звісно, по автомобілю. Існують цілі інтернет-форуми з фотографіями машин, на котрих зраджені жінки повидряпували цвяхами непристойні слова, порозбивали вікна чи позаливали фарбою новий шкіряний салон. Одна пані з фантазією неофіційно найняла працівників комунальної служби, аби ті вночі по самі вінця накачали транспортний засіб колишнього лайном вищого ґатунку. Хоча це необов'язково повинен бути автомобіль Васі – якщо у Марусі є свій автомобіль, на нього жіноча помста вихлюпується не менш активно.

Є, звісно, винятки, і є жінки з достатнім запасом холодного розрахунку для того, аби, відпустивши зрадливого нареченого, за кілька років влаштувати йому бенефіс, котрого він не чекатиме, підклавши в ліжко до його новоспеченої дружини свого знайомого донжуана, зробити пікантні фото, а поді надіслати їх поштою і спостерігати з вікна навпроти у бінокль, як він б'ється головою об стіну. Або екстерном закінчити економічний факультет, влаштуватись в іншу філію його фірми, добитися призначення директора, прийти у його офіс в якості начальниці, і потім досхочу витирати об нього ноги доти, поки він або не звільниться, не благатиме на колінах про прощення, не купить револьвер і не застрілиться, або не викинеться з вікна, визнаючи могутність вашого підступного генію.

Помста, якою б вишуканою вона не була, має лише одну ваду – вона навряд чи поверне вам втрачені стосунки. Зате гарантовано забере чимало сил, нервових ресурсів, часу і емоцій. Потрібно мати справжні сталеві нерви і кам'яне серце, аби щиро радіти, бачачи, як страждає і мучиться людина, котру ви колись любили; як правило, помста не приносить довгоочікуваної радості, а є просто імпульсом, бажанням позбутися негативу, котрий вас змусили переживати проти вашої волі. До того ж, як твердять спеціалісти в цій сфері, помста несе в собі надто багато негативної енергії і псує карму. Тому, замість вирізати чоловічків з його парадного костюма, сходіть в похід у гори, запишіться на курси екібани або знайдіть собі нового бойфренда. І, як каже приказка, не мстіть людям, котрі вчинили з вами недобре – просто станьте щасливими. І вони цього не переживуть.

Похожие темы:

Статья из подборки новостей:
Блог Олены Концевич
Следующая публикация