Обережно: віртуальний секс!

Обережно: віртуальний секс!

Олена Концевич попереджає про небезпеку. Адже віртуальний секс має аж занадто багато переваг.

В наш час модерних технологій (страшенно люблю цю фразу і ліплю її куди лише можу, бо модерні технології, як то кажуть, рішають однозначно)… так от, в наш час модерних технологій жінка відходить на задній план, як пережиток минулого. Підступний інтернет на корню знищує все, за що віками боролася нещасна жінка. Чоловікові не потрібно більше одружуватися, аби отримати гарячий борщ (служба спецдоставок привезе вам навіть печеного мамонта). Попрасувати костюм – будь-ласка, онлайн-сервіс до ваших послуг. Прибиральницю теж можна замовити по інтернету. А що вже говорити про секс! Віртуальні утіхи якщо не витіснили реальні, то принаймні солідно наступають їм на п'яти. Хто з нас цим не згрішив хоча б раз? Кому було нецікаво зайти в чат під нікнеймом "21+" і насолодитися ладаном і миррою, що ними вас щедро поллють віртуальні гурії? Це ж шанс відчути себе, як співається в пісні, Шварценегером з ковбасою в штанах, коли насправді і в особистому в тебе проблеми, і фейсом ти не вдався. І жодних тобі "винеси сміття, забери маму з дачі"... Рай на землі? Так, та не так.

Доступ до такого виду розваги, як вірт, сьогодні дешевий і доступний кожному. Не витрачаючи час і фінанси на те, аби купити квіти-зводити на каву, а потім ще й довго уламувати на ліжко, сучасний мужчина смажить собі курку, бере пиво, відкриває ноутбук і перетворюється на брутального самця години так до п'ятої ранку (довше не можна – на 9.00 треба в офіс). Вдень він – непримітна сіра миша, а для своїх віртуальних візаві – плейбой і розкутий невтомний статевий гігант. Що звучить привабливіше? Ясна річ, друге. От так і росте число віртуально стурбованих в геометричній прогресії.

Віртуальна залежність говорить насамперед про низьку самооцінку. Якщо мужчина (а понад 70% активних віртуальних секс-гостей – саме чоловіки) почувається невпевнено з реальними жінками, не може реалізувати свої бажання, почувається непривабливим фізично – навіщо ж напружуватись і самовдосконалюватись, якщо можна вирішити цю проблему з першою-ліпшою "Кицькою-666" онлайн? "Кицька" не питатиме, чи великий у вас член, чи хропите ви по ночах, чи багато ви заробляєте – для неї ви завжди мачо, бо це – її робота. Нерідко, до речі, за симпатичною аватаркою на сайтах вірт-знайомств ховається жирний програміст, який так заробляє собі на хліб. Йому капають грошові знаки, вам – бонуси на ваше самолюбство. Але людині залежній це вже неважливо – кібернетичні мацаки вже невблаганно тягнуть її на глибину.

Втішу тих, хто почав хвилюватися за своє ментальне здоров'я. Якщо часом на сон грядущий ви на пару з дружиною переглядаєте старе добре німецьке порно, щоб підігріти свій статевий апетит, то хвилюватись вам нічого. Усі ми грішні. Але якщо ви помічаєте, що чиясь гола дупа на моніторі мелькає перед вами частіше, ніж треба, якщо щоденні маленькі радості вам вже не в радість, бо думками ви в кіберпросторі, якщо заради "секс-паузи" ви посеред робочого дня усамітнюєтесь десь в курилці, якщо через вашу пристрасть до електронних полуничок у вас починаються негаразди в особистому житті – почухайте краще потилицю, а не те, що ви зазвичай чухаєте, фліртуючи в чаті.

Чи вважати віртуальний секс проблемою? Психологи кажуть, що так. Сексологи кажуть, що так. Здоровий глузд каже, що так, бо коли доросла людина свідомо відмовляється від переваг справжнього, хай і непростого буття, тікаючи у привабливий, проте фальшивий світ насолод – це, як каже дідо Фройд, не альо. Що робити?.. Якщо ваш партнер, скажімо, алкоголік, у вас є два варіанти боротьби з проблемою: лікувати його або кинути к бісовій матері. Якщо ваш партнер залежний від віртуальних картинок похабного характеру, ви й тут маєте з чого обирати. Бо так само як алкоголізм, наркоманія, шопоголізм і будь-яка інша психологічна залежність, віртуальна залежність лікується (бо фізіологія – то лише другорядне, головна проблема знаходиться, вибачте за тавтологію, в голові). Завжди є причина, через яку людина готова поставити на карту власний добробут, плутаючи святе з грішним, а реальне – з віртуальним. Це може бути задавлена особиста травма, коли дівчинка з паралельного відмовила у інтимі, проблеми в шлюбі, на роботі, конфлікти з батьками, неперспективна робота, неуспішна кар'єра… Перш ніж вирішувати, що вам робити з віртуалоголіком, який знаходиться поряд, і перш ніж вести його до спеціаліста (а це може бути вирішенням проблеми в більшості випадків) – поговоріть із ним. Часто такі люди заслуговують не лише на осуд, але й на співчуття і потребують вашої допомоги – просто соромляться сказати про це. Чого соромляться? А ви поставте себе на їх місце.

І нарешті, чи вважати віртуальний секс зрадою?.. Прокрутіть в уяві ваше сексуальне життя за останні кілька місяців. Якщо ви жінка, подумайте, чи не занадто часто у вас болить голова, коли чоловікові приспічило побавитись у зайчика та білочку. Якщо ж з сексом і стосунками у вас все в порядку, ви завжди готові, мов піонер, і голова у вас ніколи не болить, а у вашого партнера все одно сверблять пальці підняти свою самооцінку (і інші органи) в Мережі – кидайте його к бісовій матері. І нехай голова болить у нього. 

Читайте також: Я не боюся сказати. А треба?

Похожие темы:

Статья из подборки новостей:
Блог Олены Концевич
Следующая публикация